dimarts, 20 d’octubre del 2015

‘Cala’, el millor espanyol a Hawaii en la seva categoria

L’Ironman de Hawaii és el més veterà i prestigiós triatló del món. Creat el 1978, és la mare de tots els Ironman, el campionat del món de l’especialitat. No hi corre qualsevol. Per guanyar-se la plaça s’ha d’haver aconseguit un molt bon resultat en alguna de les Ironman classificatòries. El salouenc Francesc Calabuig ho va assolir el passat mes de juny en quedar sisè de la seva categoria (40-44 anys) a Àustria. La cursa de Hawaii es va disputar el passat 10 d’octubre. Tenia com a escenari l’illa volcànica de Kona, la més gran de larxipèlag. Els participants hi havien de nedar una distància de 4 quilòmetres, pedalar en bicicleta 180 quilòmetres i, per adobar-ho, córrer durant 42 quilòmetres; una marató, vaja. Hi van prendre part 2.425 escollits. L’alemany Jan Frodeno, el favorit, en va ser el guanyador, amb un temps de 8.14.40. Cala, amb un temps de 9.52.18, en va quedar el 245è, el 36è de la seva categoria i primer espanyol del seu grup. Calabuig no és un corredor professional; treballa i treu temps d’on sigui per entrenar. Amb això està tot dit.