dissabte, 4 de juny del 2016

Cas Villa Enriqueta: la sentència (IV)



El grau de manipulació i tergiversació de la realitat sembla no tenir límits per a alguns. Només coneixe’s la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·la les llicències d’obres i obertura del restaurant Vil·la Alexander al xalet Villa Enriqueta, l’ajuntament de Salou va emetre una nota defensant la correcció del procediment municipal. Fins al punt de tenir la barra de destacar que en la resolució es reconeix que el perit judicial va resoldre:

... que l’ascensor instal·lat facilita l’accessibilitat, que el resultat estètic del total conjunt edificat és encertat i ha millorat la situació precedent; que la regulació dels buits de la façana ha comportat una uniformitat estètica que considera encertada i que no desentona amb l’estil inicial; que la regularització de les finestres no trenca l’aire noucentista de l’immoble; que el resultat final de les obres de reforma està d’acord amb l’esperit de conservació del bé catalogat; que el resultat final millora l’estat anterior dels espais existents i que el resultat final de la tanca és correcte, excepte en determinats trams que ha estat substituït per una porta corredissa.

És cert que la sentència diu això. El que no diu l’ajuntament, però, és que el mateix perit, “després de relacionar la normativa general i específica aplicable a l’edificació que es tracta”, conclou que el consistori ha fet el que li ha semblat, vulnerant la legislació urbanística municipal. Quan hauria de ser el primer a complir-la. No m’estranya que el Banc Central Europeu vulgui retirar els bitllets de 500: n’hi ha de molt falsos.