dijous, 8 de juny del 2017

Carles Buïgas: pitjor que amb la Saloufest



“Cada pocs minuts passa un autobús. Si hi ha un vehicle obstaculitzant el seu pas, toquen el clàxon sense cap problema. El trànsit s’ha incrementat notablement i no tenim descans”. Aquesta és la queixa d’Alfonso Mateo, un veí de Barcelona que té una segona residència al carrer Murillo des de fa 22 anys i que, el passat cap de setmana, va comprovar els canvis que s’havien produït a la zona després que s’hagi tallat el trànsit a l’avinguda Carles Buïgas.

La posada en marxa d’una prova pilot que converteix en zona de vianants el tram de l’avinguda Carles Buïgas comprés entre els carrers Saragossa i Murillo ha provocat que els vehicles que es dirigeixen cap a la zona del passeig de Jaume I ho facin girant cap a aquest carrer per, després, enfilar el carrer Barbastre. “No oblidem que és un carrer on,  des de fa anys, hem de patir els sorolls de la zona d’oci durant les nits tota la temporada. Ara hem de patir més soroll encara i durant tot el dia. És impossible descansar”, afegeix un altre veí que prefereix mantenir-se en l’anonimat. I és que, el carrer Murillo, té una alta concentració de locals d’oci nocturn que obren durant la temporada turística.

“Passen més cotxes, passa el trenet turístic, els autobusos que sempre van amb presses, durant les nits sempre hi ha gent al carrer... Sempre ens diuen que ens hem de fer càrrec d’on vivim, però també tenim dret al descans i també paguem impostos”, es queixa Mateo.  Lamenta també que la pèrdua de zones d’aparcament a l’avinguda Carles Buïgas s’hagi compensat amb la creació de zona blava al carrer Barbastre. Com a veí de segona residència no pot gaudir de la targeta amb hores gratuïtes d’aparcament que dispensa el consistori als que paguen l’impost de circulació dels vehicles a l’Ajuntament de Salou. “La majoria som de fora, no paguem l’impost aquí, però passem la temporada a Salou, hi tenim la segona residència i, ara, no sé on haurem d’anar a aparcar”, es queixa. (Font: Diari Més.)