dijous, 8 de juny del 2017

Granados destapa vincles entre Reyes Pino i Amsamar



En el ple de dimecres passat, quan el regidor José Ángel Susín (Ciudadanos) va retreure que l’equip de govern hagi de recórrer a una modificació de crèdit del pressupost municipal pagar els més de 300.000 euros extres d’indemnització a Amsamar per l’assumpte de l’antiga duana, va deixar anar, com qui no vol la cosa però amb tota la intencionalitat, que l’estreta relació que hi ha entre l’alcalde, Pere Granados, i l’empresari Hilario Benítez serveixi per solucionar “de manera amistosa i extrajudicial” un altre dels casos que també ens costarà un ull de la cara: el tancament del restaurant Vil·la Alexander, decretat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè el consistori va vulnerar el pla urbanístic. Una clausura per la qual Hilario reclama una compensació de 6,7 milions deuros. El comentari de Susín (tota una càrrega de profunditat) feia referència a la presència de Granados a la festa del 19è aniversari de Tropical Salou, que també és de Benítez Una indirecta molt directa (Susín finf i tot hi portava la fotografia) que no li va agradar gens ni mica a Granados, qui va defensar la seva presència a l’acte en qualitat d’alcalde: “Vostè deixa caure les coses, es creu que és graciós i cal aclarir-ho. Perquè si entrem en aquest terreny, és perillós. Jo no li he preguntat si la seva portaveu [Reyes Pino] té relació amb algun dels propietaris d’Amsamar”. Susín, sorprès per la reacció de l’alcalde, el va desafiar llavors perquè revelés davant el ple i la premsa de quina relació es tracta.

—Pregunti-ho vostè a la seva portaveu, que l’hi dirà —li va atzibar Granados.
No, no, jo li pregunto a vostè —va inquirir novament Susín. 
—Sra. Reyes, quina relació d’amistat té vostè amb Amsamar? —li va preguntar Granados a la portaveu de Ciudadanos 
—Jo, cap va negar Reyes Pino. 
—Jo crec que sí, i vostè, quan era al govern [en l’anterior mandat va ser sòcia de Granados amb el PP] ho feia saber. 

Mentre Reyes Pino mostrava el seu enuig per la incòmoda situació, a Susín, cada cop més nerviós, se li travava la llengua i a empentes i rodolons repetia un altre cop: 

—Jo estic a Ciudadanos i si vostè entén que hi ha una relació de Amsamar amb qualsevol d’aquest grup municipal li demano ara. 

Davant la qual cosa Granados va reiterar el que ja havia dit: 

—Sí, sí, em consta que la senyora Reyes coneix, coneixia socis. I no entri en aquest terreny perquè és de mal gust. 

És el que passa: que a vegades els trets et surten per la culata.