dijous, 15 de febrer del 2018

El tramvia, un projecte a banda



Sobre la petició de la Plataforma per la Defensa d’un Ferrocarril Públic i de Qualitat (pdf.camp) i l’associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) de mantenir les vies per al pas de trens-tramvia, Millo va afirmar que aquest és un projecte independent que, en qualsevol cas, els ajuntaments haurien d’acordar amb la Generalitat. El delegat ha insistit que la retirada de la via «no té res a veure» amb la voluntat que en el futur s’aposti per implementar un tramvia de tipus urbà. Però va opinar que ara la prioritat és l’acabament del corredor i després el desmantellament.

En aquest sentit, l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, considera que s’està «pervertint» el tema del tramvia. «Cap dels cinc municipis rebutja tenir un tramvia. Però no es pot fer amb les vies que tenim actualment», explica. Morancho va valorar la trobada amb Millo de manera positiva per posar «fil a l’agulla» al desmantellament. Assegura que «cap» veí li ha demanat que no es faci el desmantellament, «tots volen les vies fora», remarca.

Per la seva banda, l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons García, considera que el tema del tramvia «va per llarg» i que és «un projecte molt incipient». L’edil va aprofitar la trobada per demanar que, amb la nova estació de l’Hospitalet i la nova línia del corredor mediterrani, s’incrementin les freqüències horàries de servei ferroviari. (Font: Diari de Tarragona; més informació aquí).