dissabte, 19 de març del 2022

Salou, Vila-seca i Cambrils entren en zona de baixes emissions

 


Les Zones de Baixes Emissions –la restricció de circulació de vehicles antics contaminants– s’estendran a tots els municipis de Catalunya de més de 20.000 habitants el 2025, segons un document signat ahir pel Govern i els ajuntaments que s’anomena Acord per la millora de la qualitat de l’aire

Segons la llei espanyola, els municipis de més de 50.000 habitants i els de més de 20.000 amb nivells alts d’emissions ja estaven obligats a aplicar-ho, però el document del Govern també inclou els de més de 20.000 habitants amb cotes baixes de contaminació. Una mesura que ara incorpora Salou, Vila-seca i Cambrils. 

Les zones de baixes emissions (ZBE), també anomenades Zones Urbanes d’Atmosfera Protegida (ZUAP), busquen restringir o dissuadir l’accés de certs vehicles contaminants o només permetre laccés de vehicles de baixes emissions (com és el cas de les bicicletes, vehicles de micromobilitat, híbrids normals, els endollables o els elèctrics purs), amb el propòsit de reduir la contaminació de l’aire. 

Afecta els turismes de gasolina matriculats abans del 2000 i els dièsel matriculats abans del 2005 o 2006. També motocicletes i ciclomotors matriculats abans del 2003. Segur que les restriccions no inclouen el ral·li, ja que aquests vehicles no contaminen. 

A dalt, el nou alcalde de Salou.