divendres, 22 d’abril del 2022

Cambrils destrueix la històrica estació del ferrocarril

 


Al més pur estil bàrbar. I amb nocturnitat, premeditació i traïdoria. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, va enviar ahir a primera hora les màquines a enderrocar l’antiga estació de trens del municipi, un edifici de cent seixanta-cinc anys d’història inscrit al Patrimoni Cultural Català de la Generalitat i que aviat serà runa. 

Klein va actuar d’amagat per evitar protestes, coneixedor del rebuig generalitzat dels veïns a la demolició. 

Efectivament, immediatament després que les excavadores comencessin a ensorrar-ho tot, les xarxes socials bullien amb retrets als capitostos municipals, grans valedors de la destrucció d’un immoble que fins i tot el mateix alcalde havia promès conservar durant la campanya electoral. Un compromís que, òbviament, ha incomplert. 

Prèviament, Klein havia desestimat la possibilitat de convocar una consulta ciutadana sobre el futur de l’estació, com van sol·licitar ERC i Junts. 

També va torejar com va voler la plataforma Conservem l’Estació, que en demanava un ús ciutadà, i no va contestar el síndic de greuges quan aquest li va requerir informació sobre el conflicte obert. 

Tant se val que l’enderrocament d’un immoble d’Adif, que és a qui li pertocaria executar-lo, costi 42.000 euros a les arques municipals. 

Hi havia pressa per consumar la barbàrie perquè amb l’especulació urbanística es guanya molt més.