dijous, 21 d’abril del 2022

Salou recupera un Sant Jordi de mínims

 


Dijous passat, 14 d’abril, l’Ajuntament de Salou va informar que prepara una vintena d’actes culturals, lúdics i festius amb motiu de la festivitat de Sant Jordi, el dissabte vinent. 

Aquestes activitats es duen a terme després de la incomprensible suspensió de la festa l’any passat, atribuïda pel govern local al coronavirus malgrat que la diada del 23 d’abril, molt arrelada a Catalunya, es va viure amb limitacions al conjunt del país. 

Dit duna altra manera: Salou va ser l’únic municipi català d’un cert pes demogràfic (en la resta de les coses no pesa gaire) que no va celebrar la festivitat de Sant Jordi. 

Els actes commemoratius de Sant Jordi fa setmanes que van arrencar a Vila-seca i a Cambrils. Amb la presentació de novetats literàries i actes culturals que, posats al costat dels organitzats a Salou, haurien de fer enrojolar de vergonya, si és que en tenen, els responsables municipals. 

Però això no passarà. Bàsicament, perquè la indignitat és consubstancial a la ignorància, que és, ensems, molt atrevida. Això sí, a l’hora de passejar-se i fer-se fotos, condició natural dels figaflors, no hi ha qui els guanyi. 

Per cert, gràcies a ells, ara ni al tren podem llegir.