dissabte, 23 d’abril del 2022

ERC titlla d’‘alcaldada’ l’enderroc de l’estació

 


Ahir, un cop les màquines van començar a enderrocar a correcuita l’antiga estació ferroviària de Cambrils, ERC va fer palès el seu enuig per la demolició d’un edifici històric del municipi, i va carregar contra l’alcalde, Oliver Klein (NMC), per actuar en contra dels veïns que reclamaven un ús social de l’equipament. 

“La decisió del Sr. Klein —alcaldada en tota regla— topa frontalment amb una plataforma veïnal contrària a l’enderroc i confirma una falta de respecte i sensibilitat vers la preservació d’elements patrimonials representatius del patrimoni cultural i arquitectònic del municipi”. 

“Lamentem que en els últims anys i mesos no s’hagi arribat a consens tant amb veïns com amb grups polítics de l’Ajuntament per intentar trobar una solució alternativa a aquest enderroc exprés”. 

“El 2015 vam tenir l’oportunitat i ganes de posar damunt la taula la protecció i declaració de l’edifici com a Bé d’Interès Local”, una proposta que implicava declarar l’edifici com a Bé d’Interès Local, però de la qual es va desmarcar el PSC, que aleshores governava amb ERC i CiU. 

“Aquesta situació es va repetir en el següent mandat; amb el regidor d’Urbanisme que va tenir molt clar que aquest edifici havia d'anar a terra, malgrat que en el seu programa electoral l’NMC portava que l’edifici s’havia de preservar i dedicar a equipaments per a un ús social”. (Font: ERC). 

A dalt, el braç ximple d’Adif.