Dilluns
passat, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va muntar una gran festa a l’antiga
fàbrica d’Estrella Damm de Barcelona per lloar l’excel·lència de la cuina
salouenca i presentar, de passada, l’agenda gastronòmica de la ciutat (el Tasta
Salou, el Sabor Salou, les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs, el Gastrotour…).
Granados
va destacar que la cuina salouenca és “avantguardista” i presenta “identitat
pròpia”, ja que “es caracteritza per la varietat, la innovació, la creativitat
i la utilització de productes locals de proximitat i qualitat”, fent gala una
vegada més del seu discurs tòpic i repetitiu. (Font: Ajuntament de Salou).
Sí,
moltes meravelles gastronòmiques les de Salou, però del que parlava ahir la
premsa de la capital era del Fòrum Gastronòmic de Girona, que va aplegar xefs i
professionals del sector, com ara els germans Joan, Josep i Jordi Roca. (Font:
La Vanguardia).
De la cuina de Salou només en parla la premsa subvencionada d’aquí. No els queda més remei, si volen tenir un plat a taula o, si més no, guanyar-se les garrofes.