dissabte, 4 de març del 2023

Granados desautoritza l’interventor i aprova el contracte de la brossa

 


L’equip de govern de Salou va haver de tornar a portar al ple municipal el nou contracte d’escombraries del municipi per evitar possibles recursos que provoquin la nul·litat del procediment aprovat en ple extraordinari i urgent de l’1 de febrer passat, atès que la urgència de la sessió, tal com van advertir els partits de l’oposició, no estava justificada.

Com ja va passar fa un mes, ERC, Cs i PP van reiterar que el contracte més important de la ciutat (110 milions d’euros) es treu a concurs amb presses i de mala manera. I van recordar que el mateix interventor municipal el posa en qüestió. “Això pot acabar al jutjat i s’haurà de tornar a contractar”, va advertir Pere Lluís Huguet (Cs).

Més dur va ser Sebastià Domínguez (ERC), que va retreure a l’alcalde que tot això passa “per la seva negligència”. “Vostès no ho fan per Salou. Ho fan perquè venen eleccions i per assegurar-se la cadira; són uns irresponsables”.

Mario García (PP) va manifestar que l’informe en contra de l’interventor “és objectiu”, mentre que els que asseguren que és vàlid és “d’una empresa privada contractada per vostès. Què hi ha de dir? Aquesta empresa diu el que vostès volen sentir”.

L’alcalde, Pere Granados, que no va intervenir en cap moment i li va passar la torrada al regidor de Serveis Generals, Jesús Barragán, va tancar les discrepàncies llegint un document subscrit de la tècnica de concessions del consistori i el cap de serveis de suport intern que considera que els arguments de l’interventor no tenen prou validesa per impedir que la licitació tiri endavant.

D’aquesta manera, Granados es renta les mans davant el que hi pugui passar i ja té a qui culpar si la nova contracta se la tomben els jutjats. Que és el que previsiblement succeirà, segons els partits de l’oposició.