diumenge, 17 de març del 2024

ERC es carrega els pocs xiringuitos de sempre que quedaven

 


Divendres passat, 15 de març, va començar la temporada turística a Salou. La novetat d’aquest any és que no hi ha xiringuitos de platja. Fins al punt que l’Ajuntament ha hagut de treure a licitació a correcuita un segon concurs per manca d’interessats. Bé, interessats sí que n’hi ha, el problema és la pasta gansa que demana l’Ajuntament.

Així doncs, de moment només s’han adjudicat dotze concessions de la vintena que s’oferien. Els preus oscil·len entre 80.000, 210.000, 275.000 i 375.000 euros. Si aquesta quantitat es multiplica pels vuit, que són els anys que dura la concessió, a més del cost del nou xiringuito (entre 95.000 i 110.000 euros), el resultat és que els números no surten ho miris per on ho miris.

Davant d’això, alguns petits empresaris han optat per comprar un local a primera línia de mar i passar de l’alt preu de les concessions. És el que han fet el Boris, el Gerard i l’Eva, adquirint-ne un al passeig de Miramar on tenien els seus establiments (com el Morabito, escollit un dels 100 millors xiringuitos d’Espanya). “Dels 33 habituals que érem, només un ha acabat quedant-se amb una llicència”, expliquen. (Font: Diari de Tarragona).

Res, que Esquerra, que és qui té la regidoria de platges, pitjor no ho podia haver fet. I a sobre carregant-se als xiringuiteros de sempre.