dimarts, 23 d’abril del 2024

L’alcalde de Salou debuta aquest Sant Jordi com a escriptor local

 


Amb motiu de la diada de Sant Jordi, l’associació d’escriptors de Salou ha muntat una paradeta a la plaça de la Pau un estand de literatura local.

Entre els integrants de la flamant entitat, que enguany s’estrena, destaca el nom d’un dels millors exponents creatius de la ciutat: l’alcalde, Pere Granados, que presenta la seva obra Vino pero no se va.

El text és una recopilació de reflexions que giren al voltant del vi mil·lenari plantat al bosc del Quec, prèvia destrucció de bona part de la pineda on ara hi ha terra cremada.

Un compendi de pensaments que s’acompanya de poemes on el vi s’associa amb l’alegria i la celebració, la bellesa del camp arrasat i la vida senzilla.

“Beveu, amics meus, fins que l’alba tregui el cap; que la vida és curta i el vi saborós”, apunta, per exemple, el d’Albox a les seves intimistes pàgines.

L’alcalde també aborda el vi com un mitjà per gaudir de la vida i oblidar les penes. I és un cant a la celebració a viure eternament de la política, ja que porta a l’Ajuntament des del 1995 (des del 2009 com a alcalde) i encara no presenta símptomes de voler marxar, per molt carregat que vagi. (Font: Tururut Viola News).