dimarts, 23 d’abril del 2024

Salou treu una nova edició del llibre ‘Perdent oli’

 


L’Ajuntament de Salou ha reeditat el llibre Perdent oli amb motiu de la diada de Sant Jordi. L’obra, que ha estat un èxit de vendes en la primera edició, narra la història de la producció d’oli al municipi gràcies a les oliveres centenàries. La peculiaritat de la trama resideix en la destinació final de les garrafes del preat líquid daurat: en lloc de lliurar-se a entitats humanitàries, com s’havia previst, acaba en mans dels polítics del govern local.

Aquest fet ha provocat enrenou entre els ciutadans de Salou, que es qüestionen si aquest desviament d’oli (l’oli que s’ha perdut) respon a una estratègia política o a un simple error de logística. Alguns fins i tot han fet broma amb la idea que els polítics locals volien aprofitar per lubricar les seves relacions amb l’electorat, davant la sospita que els polítics s’“untin” gràcies al càrrec.

En aquest sentit, alguns lectors han comparat la situació viscuda amb la famosa escena d’El Padrí, on el mític Vito Corleone sentencia: “Un home que no aprecia el bon oli d’oliva no és un home d’honor”.

Davant d’aquests comentaris interessats del poble, l’Ajuntament ha emès un comunicat desmentint irregularitats i assegura que amb el vi de Salou, plantat recentment en un bosc arrasat per satisfer un caprici de l’alcalde, passarà el mateix. “Ens el beurem nosaltres perquè primer som els polítics, i després els ciutadans, que per això treballem per a ells”, sentencia el consistori.

Cal destacar que l’antologia de textos reunits a Perdent oli ha estat supervisada per l’alcalde. (Font: Tururut Viola News).