dimecres, 29 de maig del 2024

Junts considera “vergonyosa” la jura de bandera que promou l’alcalde

 


Junts per Salou troba “desafortunat, impropi del segle XXI i una falta de respecte al poble català” la celebració de l’acte de jura de bandera que tindrà lloc el 22 de juny a Salou, i que “tot i ser organitzat per la Comandància Militar de Barcelona de l’exèrcit espanyol, compta amb la complicitat de l’Ajuntament de Salou, que fins i tot promou les inscripcions a l’acte des del web municipal”.

El lloc escollit per celebrar la jura civil és la plaça de les Comunitats Autònomes, a escassos metres del monument a Jaume I, i des del partit apunten que és el “símbol de la catalanitat, la qual cosa és una provocació també a la voluntat de llibertat de Catalunya i s’entén com una justificació i celebració de l’ocupació militar del país”.

Junts apunta que “justament l’alcalde, Pere Granados, havia criticat fa anys l’emplaçament de concentracions de l’ANC al municipi, com per exemple, al passeig de Jaume I, emparant-se en un acord de junta de govern segons el qual les zones turístiques de la vila han de quedar exemptes de qualsevol manifestació política”, afegint que aquest és “un acord que ara vulnera el mateix Ajuntament promovent i col·laborant amb un acte d’aquesta índole: es demostra un clar biaix de l’alcalde Granados a favor de l’espanyolisme i el militarisme”.

Per tot plegat, Junts exigeix a l’equip de govern de l’Ajuntament de Salou “que recapaciti i no permeti la celebració d’aquest acte vergonyós, provocatiu i contrari als valors de la pau, els drets humans i la llibertat”. (Font: Junts).

Junts és l’únic partit que s’ha pronunciat en contra de la jura de bandera, el qual, pel que es veu, compta amb el suport d’ERC, soci de govern de Granados.