diumenge, 26 de maig del 2024

Salou no deixarà fumar en un tram de la platja de Ponent

 


A partir d’aquest estiu estarà prohibit fumar a la platja de la Pineda i en un tram de la platja de Ponent, a Salou. Aquests espais es convertiran així en els primers lliures de fum a la Costa Daurada. Fins ara, els ajuntaments només recomanaven no fumar en determinats sorrals. El Vendrell va ser el primer municipi de Tarragona on es va introduir una regulació específica per disposar de platges lliures de fum. Tot i això, la norma que es va aprovar el 2022 encara no s’aplica i no s’han senyalitzat les àrees on no es podrà fumar.

La prohibició de fumar a les platges és una de les novetats que ha introduït l’Ajuntament de Vila-seca a la seva nova ordenança de civisme. La norma prohibeix fumar a tota la platja, cosa que es considera com a infracció lleu, amb multes que podrien anar dels 100 fins als 600 euros.

En el cas de Salou, l’Ajuntament també està ultimant la tramitació de la nova ordenança que acotarà el primer espai sense fums. Serà el tram inicial de la platja de Ponent, a tocar de l’Escola de Vela.

La introducció de normatives municipals per regular la prohibició de fumar a les platges és una demanda que cada cop recullen més municipis. Tarragona era l’única província catalana i de les poques d’Espanya que no tenien ni una sola platja sense fums fins aquest any.

Les burilles són el residu unitari més present a les platges del Mediterrani. Una deixalla que triga fins a deu anys a degradar-se i que és especialment perillosa pels compostos que conté, com nicotina o quitrà, que provoca que una sola burilla pugui contaminar fins a 50 litres d’aigua. (Font: Diari de Tarragona).