diumenge, 19 de maig del 2024

Salou reconeix que malbarata aigua perquès és de l’Ebre

 


L’Ajuntament de Salou ha informat que les fonts més emblemàtiques del municipi han entrat en funcionament aquest cap de setmana (cosa que no és del tot certa, ja que la font cibernètica bé que es va activar amb el concurs de misses).

A la nota, el consistori recalca que si no han engegat les fonts abans és per solidaritat, atès que “Salou forma part de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, la qual no està afectada per les restriccions hídriques decretades per la Generalitat”.

Una afirmació que es contradiu amb el que s’afegeix tot seguit quan es reconeix que “les fonts han estat fora de servei durant més d’un any a causa de les restriccions”. (Font: Ajuntament de Salou).

En què quedem, doncs?

A banda d’això, el govern de Salou ha incomplert sistemàticament els decrets de la Generalitat contra la sequera, principalment amb el rec de jardins públics. Bàsicament perquè, com a l’Aznar, al nostre alcalde ningú li ha de dir el que ha de fer.

És més, la sequera actual a Catalunya s’arrossega des de la tardor del 2020, després del darrer gran episodi de precipitacions associat amb la tempesta Glòria a principis d’aquell any. Des de llavors, s’ha acumulat un dèficit de precipitacions que ha afectat significativament el país, intensificant-se especialment des de l’estiu del 2021, quan l’Ajuntament encara celebrava festes d’escuma, malbaratant litres i litres de tan preuat líquid i desoint les repetides crides d’atenció sobre el fet que anàvem per mal camí.

I ara venen i es pengen medalles. Com amb els museus, quanta hipocresia!