dissabte, 8 de juny del 2024

Arriba el Saloufest (versió puma)

 


Cada any centenars d’estudiants aragonesos es desplacen a Salou per celebrar la fi dels exàmens de l’Evau (Avaluació per a l’Accés a la Universitat). Una disbauxa coneguda perquè és una mena de tradició entre els joves d’Aragó.

Tot i que el nombre exacte d’estudiants varia cada any, es calcula que venen a Salou entre 1.500 i 2.000 estudiants. Aquests viatges els organitzen agències de viatges especialitzades, que ofereixen paquets que inclouen transport, allotjament i accés a festes i activitats.

El denominador comú d’aquests desplaçaments és la gresca. “Si arribem a la nota desitjada ho celebrarem sense estar-se de res. I, en cas contrari, almenys ens desfogarem. Salou es resumeix en festa total”, apunta Salma, exestudiant de l’institut Pedro de Luna de Saragossa, que subratlla que els propers dies estaran marcats per “un munt d’experiències noves, diversió i bogeria”. “Esperem descontrol màxim, però amb precaució”, afegeix.

Salma viatjarà amb set amigues més dilluns que ve. “Ens ajuntarem amb un munt de gent de l’institut i coneguts del barri”, comenta la jove, que, com la resta, també va comprar les entrades per a les discoteques amb antelació: “Sortirem cinc nits i una la passarem a la platja o al passeig marítim”.

Pel que fa al pressupost, Javier calcula que les seves despeses rondaran els 600 o 800 euros. “En el nostre cas, ja hem abonat l’allotjament, que eren 165 euros per persona, les entrades a les discoteques, 90 euros, i els viatges d’anada i tornada amb autobús, que ens han costat 52 euros. La resta és per a dinars i altres celebracions”. (Font: Aragón Notícies).