dijous, 13 de juny del 2024

Brossa sexista de destí familiar

 


De totes les samarretes que poden veure’s en els comerços de Salou, aquestes són les que més abunden. No es tracta de censurar el mal gust, però fixeu-vos en les frases: en una d’elles s’estima als papàs madurs, una variació de les milf, que són mamàs de la mateixa generació. En una altra s’estima a les meuques. En la següent, els pits grans. I l’última, de tornada als dolços papàs, que és una expressió molt d’adolescents avesades o avesats, a mig camí entre la procacitat i el sexe, a canvi de regals i diners.

Això és el que promociona el comerç turístic, i com pressuposo la intel·ligència dels lectors d'aquest article, solament em queda afegir que en general aquestes samarretes estan dedicades a les dones, bé per a portar-les elles o bé perquè les llegeixin.

Valdria la pena no semblar el que no volem ser a Salou, i que es comprengui que aquí també resideix una violència verbal explícita.

Qui compra aquesta morralla i per què? Les regidories d’Igualtat, Comerç i Joventut també podrien posar-se a la feina per a, almenys, dissimular aquests objectes que causen més vergonya que una altra cosa i donen una imatge tan penosa d’una ciutat que presumeix de destí de turisme familiar. Som adults i no tenim pèls en la llengua a l’hora d’enumerar les nostres filies i fòbies, però aquestes samarretes que es tentinegen en els basars, no són per a nosaltres. Molta conscienciació escolar, però això és el que inunda els nostres carrers: brossa sexista.

Carolina Figueras Pijuán, directora artística-coreògrafa i creativa. Autora del llibre Memorias de una corista.