dimecres, 19 de juny del 2024

El trist consol de les banderes Q i S

 


L’Ajuntament de Salou va informar la setmana passada que l’alcalde, Pere Granados, s’havia desplaçat fins a Jerez de la Frontera per recollir les banderes Q de qualitat S de sostenibilitat per a les platges de Ponent i de Llevant del municipi. (Font: Ajuntament de Salou).

El lliurament de la distinció es produeix poc després que Salou perdés les dues banderes blaves de les platges Llevant i Capellans per no complir els estàndards mínims de qualitat. És la primera vegada que això passava a Salou.

Cal assenyalar que les banderes Q i S són reconeixements menors, de caràcter estatal, enfocats a hotels i establiments turístics en general, previ pas per taquilla.

Per contra, les banderes blaves són una distinció internacional centrada en platges i ports esportius.

Els criteris que es tenen en compte a l’hora de concedir la bandera blava són la qualitat de l’aigua, l'educació ambiental, la gestió ambiental, la seguretat i l’estat de les instal·lacions, mentre que amb les banderes Q i S el que preval és la qualitat dels serveis i la responsabilitat social corporativa.

En resum: les banderes Q i S són un mal menor. Però és clar, calia anunciar-les a so de bombo i platerets per part de Granados després del fiasco de les banderes blaves.

Per cert, ERC, que és qui porta Platges, va culpar la mala mar de no haver aconseguit cap bandera blava.