dijous, 6 de juny del 2024

Granados és l’únic que dona pel sac amb la catenària

 


El tramvia del Camp de Tarragona tindrà uns 2,5 quilòmetres de catenària aèria al seu pas per Cambrils. El consistori i els tècnics del Departament de Territori i Ferrocarrils de la Generalitat han pactat que l’alimentació elèctrica es faci a l’altura de Vilafortuny.

El regidor d’Urbanisme de la ciutat, Enric Daza, preveu que la catenària vagi des del carrer del Camí del Corralet fins a pràcticament el límit amb Salou. Daza confia que el projecte avanci per l’impacte que tindrà en l’àmbit d’obres públiques pel municipi.

A Cambrils, el tramvia farà servir cinc quilòmetres dels nou que ocupava l’antiga línia ferroviària.

Daza es mostra satisfet de les converses que han mantingut amb la Generalitat i que explica que s’han acceptat les al·legacions que hi han fet. Com ara que el traçat arribi fins a l’actual estació d’Adif (Cambrils Nord), en lloc d’acabar-se a la de Cambrils Centre, a tocar de l’institut Ramon Berenguer IV.

Aquest tram no està inclòs a la primera fase del projecte que ha d’unir la ciutat amb Vila-seca passant per Salou, sinó que es farà just després.

Pel que fa a l’oposició de Salou al tramvia, Daza ha dit que cada municipi “ha de fer el seu camí”. “Sempre esperem que al final hi hagi entesa, aquest espai de l’antic traçat s’ha d’adequar”. I valora positivament el projecte del tramvia per la cohesió que donarà al Camp de Tarragona. (Font: ACN).