dimecres, 5 de juny del 2024

Granados, un alcalde masclista que cosifica la dona

 


Són els detalls el que revela la veritable essència del personatge.

El 8 de març passat, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va declarar que “és lamentable que any rere any ens hàgim de trobar per reivindicar una qüestió molt bàsica en democràcia com és la igualtat plena entre homes i dones”. (Font: Ajuntament de Salou).

Poques setmanes després, el 22 de maig, l’Ajuntament de Salou informava que s’havien obert les inscripcions per participar en la jura de bandera per a personal civil que tindrà lloc el 22 d’aquest mes a la plaça de les comunitats autònomes. I acompanyava el comunicat amb la foto d’una noia sexualment atractiva.

El mateix va passar l’abril del 2019 a Extremadura quan la delegació del Govern d’aquella comunitat va exigir a l’Ajuntament de Fuente del Maestre la retirada “immediata” d’un cartell que anunciava una jura de bandera civil en aquesta localitat pacense “per sexista”, ja que utilitzava la imatge d’una dona en minifaldilla com a reclam. (Font: El Periódico).

Aquí no n’ha passat res. Al contrari, l’alcalde encara va donant lliçons malgrat la seva conducta masclista, que cosifica la dona.

Per cert, tampoc cap partit ni organització de Salou ha dit res sobre això en un municipi de dubtosa consciència feminista.