divendres, 7 de juny del 2024

Ja n’hi ha prou de fer el pallasso amb el tramvia, Pere

 


La Generalitat ho diu clar i català: el projecte del tramvia del Camp de Tarragona compleix amb la llei i, per tant, no entenen l’informe presentat per l’Ajuntament de Salou i l’amenaça de portar-ho als tribunals.

Segons el director general d’Infraestructures de Mobilitat, David Prat, la Generalitat ha seguit tots els passos reglamentaris. Per exemple, s’ha aprovat l’estudi informatiu i el pla especial urbanístic es troba en tramitació. Sobre la queixa de l’alcalde Pere Granados que el tramvia que es planteja és obsolet, Prat assegura que és un model modern i completament integrat al paisatge urbà.

Quant al principal escull, que Salou no vol catenàries, el responsable d’Infraestructures explica que la proposta que s’està negociant és que cada municipi pugui escollir un tram lliure de catenàries, però es considera inviable fer funcionar el mitjà de transport sense aquest element per subministrar l’energia, ja que qualsevol altra alternativa, afirma, alentiria els combois i no resultaria atractiu per als passatgers.

El Departament de Territori confia que podran negociar els serrells que frenen el projecte i preveu l’inici d’obres de la primera fase, de Cambrils a Vila-seca, passant per Salou, l’any vinent. Un cert retard en la previsió inicial hi serà, també per la falta de pressupostos. (Font: TAC 12).