divendres, 28 de juny del 2024

La cuina de Salou segueix guanyant prestigi internacional

 


Oblida’t de la dieta mediterrània, les amanides fresques i l’oli d’oliva verge extra centenari i totes aquestes mandangues. A Salou, la moda ara és engreixar-se amb ganes i gaudir del menjar ultraprocessat que ha convertit la ciutat en un referent internacional per als amants de la fritada.

Patates fregides cruixents, pizzes plenes de formatge i cansalada, hamburgueses colossals i postres hipercalòriques són només alguns dels plats que fan les delícies dels turistes que visiten Salou. I és que la clau de la felicitat durant les vacances demana gaudir d’una bona dosi de colesterol i carbohidrats.

“He vingut a Salou a perdre la vergonya i a menjar sense remordiments”, confessa entre rialles una turista madrilenya mentre devora una muntanya de patates braves. “A casa em controlo, però aquí m’ho permeto tot”, afegeix.

I és que l’oferta gastronòmica de Salou és irresistible per als amants del menjar ràpid i abundant. Restaurants, xiringuitos i bars competeixen per oferir les receptes més calòriques i temptadores, convertint cada àpat en una experiència gastronòmica única.

“No hi ha res com una bona pizza greixosa i una cervesa freda després d’un dia de platja”, afirma un turista anglès mentre es neteja les mans amb un tovalló greixós. “Al meu país no tenim un menjar tan deliciós”, afegeix.

Però la fama de Salou com a capital mundial de la fritada no només atrau turistes nacionals i internacionals, sinó que també ha generat un boom a la indústria alimentària local. Empreses de patates fregides, pizzes i altres productes ultraprocessats han vist augmentar exponencialment les vendes gràcies a la demanda dels turistes.

“No havíem venut mai tantes patates fregides com ara”, assegura Pedro Panceta, un restaurador local. “Els turistes busquen menjar ric en calories i sense complicacions, i nosaltres estem encantats de proporcionar-li-ho”, afegeix.

T’atreveixes a tastar la dieta Salou?

A dalt, fotografia dels gustos culinaris que triomfen a la ciutat.