dissabte, 8 de juny del 2024

Salou guanya el premi ‘Como los Chorros del Oro’ a la ciutat més neta

 


L’Ajuntament de Salou ha estat distingit amb el premi Como los Chorros del Oro, el més prestigiós del món a la neteja urbana pel canvi que ha experimentat la ciutat amb la nova contracta de la brossa.

Segons el jurat, Salou ha estat escollida per la “impecable gestió dels residus urbans, la conscienciació ciutadana en matèria de reciclatge i la seva aposta per la innovació en la neteja de carrers i espais públics”. Unes paraules que han deixat perplexos els veïns, que asseguren que la ciutat no ha experimentat cap canvi significatiu pel que fa a la neteja en les últimes setmanes.

“És un misteri com hem pogut guanyar aquest premi, perquè tot continua igual”, comenta un veí entre rialles. “La ciutat manté la seva essència, amb bosses d’escombraries apilades a les cantonades, contenidors plens i burilles per tot arreu, fins i tot a la platja”.

Altres ciutadans, en canvi, s’han mostrat indignats amb la notícia. “És una burla”, afirma una dona. “Ens prenen per ximples. En lloc d’invertir a millorar la neteja, es gasten els diners en premis falsos i propaganda, com amb el puto perfum; típic de Granados”.

L’Ajuntament, per la seva banda, s’ha afanyat a defensar el guardó i han ressaltat els esforços que s’estan duent a terme per millorar la neteja de la ciutat. “És cert que encara queda molt per fer”, reconeix ERC, responsable del departament, “però anem pel bon camí: pagant 105 milions d’euros perquè res no canviï”. (Font: Tururut Viola News).