diumenge, 2 de juny del 2024

Salou instal·la la nova Oficina Municipal de l’Habitatge en una barraca

 


El mes de gener passat, l’Ajuntament de Salou, “en un esforç per enfrontar els desafiaments de l’habitatge social i millorar la qualitat de vida dels seus residents”, va anunciar la creació d’una Oficina Municipal d’Habitatge, una de les grans promeses electorals d'ERC durant la campanya electoral que fins ara no ha servit de res.

Després d’uns mesos d’estudis previs i un cop superats nombrosos obstacles (a Salou no es troben locals de lloguer, atès que tot es destina al lloguer turístic) l’oficina començarà a funcionar ben aviat. Això sí, s’ubicarà en un parc previ desnonament de l’indigent que l’ocupa, i qui amb un carretó de la compra i uns cartons s’havia construït un lloc on poder dormir. Com és sabut, malgrat que el turisme porta riquesa (com insisteix a dir l’alcalde de la ciutat) cada vegada més famílies pobres viuen al carrer (per descomptat, cap d’elles es dedica a la política, perquè llavors no es trobarien en aquesta situació).

ERC ha volgut puntualitzar que el desnonament del pobre veí és temporal, “fins que trobem una cosa millor: De moment, i de cara a l’estiu, la cosa està fotuda”, han assenyalat els republicans.

De moment, l’indigent, conegut afectuosament com a Sebas el Constructor per les seves impressionants habilitats per transformar cartons i carretons de la compra en una llar acollidora, no ha revelat on dormirà d’ara endavant. “Jo faig el que diuen, soc un manat”, ha confessat.

“Això sí”, va afegir: “La nova Oficina Municipal de l’Habitatge comptarà amb totes les comoditats imaginables, incloent-hi una prestatgeria feta de caixes de fruita reciclades, un escriptori multifuncional creat a partir d’una vella porta i, per descomptat, el ja famós terrat de cartró amb vistes panoràmiques al contenidor de reciclatge. Per rematar-ho, hi he afegit una planta de plàstic i una petita catifa trobada a la platja, aconseguint un ambient que combina la cosa rústica amb l’estètica chic”. (Font: Tururut Viola News).