divendres, 14 de juny del 2024

Salou projecta un ambiciós pla de reforestació urbana

 


L’Ajuntament de Salou ha presentat un ambiciós pla de recuperació dels espais naturals amb l’objectiu de convertir la ciutat en un oasi urbà ple de vegetació. La peculiaritat? Aquesta regeneració vegetal es durà a terme amb la plantació de torretes a totes les voreres del municipi, fins i tot a Emprius, que ja van prou servits en la matèria.

Efectivament, l’equip de govern pensa en verd i, per això, té previst endegar una campanya que, sota el lema Més torretes per al planeta, plantarà milers de testos de totes les mides i colors a la via pública. D’aquesta manera, el paisatge urbà esdevindrà un jardí botànic a cel obert.

Segons l’alcalde, Pere Matolls, el projecte té com a objectiu combatre el canvi climàtic, millorar la qualitat de l’aire i crear un entorn més saludable i agradable per als residents i turistes.

“Estem convençuts que aquest pla convertirà Salou en un referent mundial en matèria de sostenibilitat i medi ambient”, ha declarat Matolls. “Les torretes no només aportaran un toc de verdor als nostres carrers, sinó que també ajudaran a regular la temperatura, reduir la contaminació acústica i fomentar la biodiversitat”.

La proposta de l’Ajuntament ha generat una gran expectació ciutadana, ja que permet reforestar la capital de la Costa Daurada i garantir un futur verd. “És un gran desafiament mediambiental en què les plantes seran les grans protagonistes. Després de mi, per descomptat”, ha recalcat Matolls. (Font: Tururut Viola News).