divendres, 14 de juny del 2024

Salou es desmarca de l’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona

 


Ahir va tenir lloc la segona reunió de l’ens que ha d’impulsar l’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona, una entitat supramunicipal que pretén agrupar els municipis de Tarragona, Reus, Cambrils, Salou, Vila-seca, la Canonja, Constantí i Valls amb l’objectiu de promoure la cooperació i la coordinació en àmbits d’interès comú. Com ara el transport, la mobilitat, la infraestructura, el desenvolupament econòmic, la protecció del medi ambient i la qualitat de vida dels seus habitants.

A la trobada no hi van anar l’alcalde de Salou, Pere Granados. Per una raó molt senzilla: es nega a participar en un organisme que li “imposa”, diu, el tramvia que projecta la Generalitat. El qual ell no vol perquè, segons explica, trencarà en dos el municipi. A banda que, en alguns trams, incorporarà barreres físiques com la catenària.

En una entrevista amb TAC 12, Granados assegura no sentir-se sol en aquesta lluita, però la realitat és ben diferent: ell va contra tots i vol imposar el ser criteri per sobre de la resta, el qual passa per un sistema de transport que no sigui el tramvia. Com ara els busos, la alternativa que ell defensa.

La primera fase del projecte de tramvia afecta Cambrils, Salou i Vila-seca. Més endavant el TramCamp enllaçaria amb altres capitals del Camp de Tarragona. L’alcalde de Salou és l’únic que posa bastons a les rodes, la resta de socis ha revelat que les seves al·legacions estan sent escoltades i acceptades per la Generalitat, que és qui finança l’obra. Només Granados amenaça d’anar als tribunals. És l’únic que se’n queda al marge, que s’autoexclou del grup. Dit d’una altra manera: tots estan equivocats menys ell.

Ens trobem en una nova guerra de l’alcalde contra tothom. Que deixi de ser un destorb. Sap que el conflicte li dona protagonisme, que és el que ell busca. Assegura que actua així “perquè tinc la força de la raó”. I amb fanfarroneria adverteix que sense Salou l’Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona està tocada de mort. “Si nosaltres diem que no hi entrem, essent el municipi turístic més important de la Costa Daurada, què serà de l’Àrea Metropolitana?”, bravateja.

L’única solució per a Salou i per al conjunt del territori és que Granados deixi de ser alcalde. Sense ell tornaria la normalitat institucional i democràtica. Perquè ell, amb l’excusa que és l’alcalde que ha guanyat unes eleccions, ho fa tot com li rota, va a la seva, sense admetre errors. Comportant-se com el reietó en què s’ha erigit.