dissabte, 20 de juliol del 2024

El PP acusa Granados d’“autòcrata” per l’enderrocament de l’estació

 


La intervenció del regidor del PP Mario García al ple extraordinari de l’antiga estació va donar peu a una picabaralla entre el popular i el regidor d’Urbanisme, Hèctor Máiquez (PSC). Aquest va acusar el popular de “dropo i mentider, o les dues coses, probablement”, en resposta a les crítiques de García sobre l’enderrocament de l’històric edifici.

“La demolició és una falta de respecte als que demanem el ple i als veïns de Salou”, va començar Mario, sobre el fet que pocs dies després de demanar el ple extraordinari les excavadores ja havien fet la feina.

“Practiquen la política dels fets consumats, i actuar així és fer-ho d’una manera autòcrata”. “No rigui, Sr. alcalde, perquè és molt seriós el que li estic dient”.

“Passen el corró i menyspreen la veu discrepant en una clara manca de respecte a les normes que han de regir una democràcia”.

“Mantenir l’estació era una de les peticions en el procés de participació ciutadana de l’Eix Cívic. Mantenir l’estació hauria permès preservar la memòria històrica i cultural del municipi i ajudar a mantenir viva la nostra identitat local”.

“Lamentablement, vostè passarà a la història com l’alcalde amb qui Salou va perdre en mobilitat i connectivitat ferroviària, i la demolició de l’antiga estació no és res més que una metàfora d’aquest llegat en aquesta matèria”.

Va ser llavors quan va parlar Máiquez per dir-li:

“Vostè és un dropo o un mentider. O totes dues coses, probablement”.

La reacció del popular no es va fer esperar i va exigir a l’alcalde que cridés a l’ordre al regidor. “No permetré que ningú li falti al respecte als membres de la corporació, així que posi ordre entre els membres del seu equip de govern”, li va recriminar.

La resposta de Pere Granados va ser: “Apliqui-s’ho vostè”.

García es va dirigir llavors a Máiquez per retreure-li que “si només sap recórrer a l’insult per intentar defensar-se és que com a polític està a l’altura del betum”.

Máiquez va retirar llavors les polèmiques paraules, però li va recordar que “vostè ens ha tractat de pocavergonyes i encara estem esperant que es retracti. Cap proposta del procés participatiu no fa referència a preservar l’estació”.