dimarts, 2 de juliol del 2024

Les obres de Carles Buïgas s’encareixen un milió d’euros

 


L’illa de vianants de la segona meitat de l’avinguda de Carles Buïgas costarà finalment 5,6 milions d’euros. Amb les obres iniciades des de finals del 2023, l’Ajuntament de Salou ha hagut d’aprovar sobre la marxa una modificació del projecte per donar resposta a la canalització de pluvials. Un canvi d’última hora que suposa incrementar en un milió d’euros el cost pel qual es van adjudicar els treballs.

La solució que es plantejava inicialment era fer passar les canonades de formigó pluvials cap a un col·lector privat existent al recinte d’Infinitum i, d’allà, evacuar l’aigua cap al mar a la platja Llarga. Així ho va acordar l’Ajuntament amb la propietat el 2022. Tot i això, dies abans de començar l’obra, el titular del col·lector va canviar unilateralment les condicions del preacord i el consistori es va quedar sense autorització per utilitzar aquestes instal·lacions.

La solució escollida implica ampliar el col·lector d’aigua que hi ha a prop de la Masia Catalana i instal·lar-ne un de nou de grans dimensions a la cruïlla entre Carles Buïgas i el carrer Murillo. Aquest dipòsit, que es construirà a partir de l’octubre, tindrà 800 metres cúbics de capacitat. Recollirà les aigües de la pluja i les emmagatzemarà per aprofitar-les per al reg de zones verdes i la neteja viària.

Segons l’Ajuntament, aquesta modificació no afecta el calendari d’obres i la previsió és acabar la remodelació a final d’any.

Tot i l’increment en un 23,5% del cost de l’obra, no caldrà dotar de noves partides el projecte. La consignació pressupostària que es va fer al seu dia era de 5,7 milions d’euros (tres procedents de fons Next Generation), però es va tancar l’adjudicació amb una rebaixa important del preu (4,6 milions), de manera que la diferència que ara s’haurà d’abonar a la constructora ja està inclosa a la inversió. (Font: Diari).

Naturalment, tot això segons l’Ajuntament, que sempre quadra els comptes a la seva manera; la raó per la qual Infinitum se’n va desdir no queda explicada.