divendres, 6 de setembre del 2024

La picabaralla pel top manta continua

 


Un dels inconvenients de fer afirmacions contundents és que el tret et pot sortir per la culata. Ahir, l’Ajuntament de Salou va informar que ha aconseguit erradicar el top manta del municipi “des de fa 40 anys”, i Vox diu que aquesta asseveració és falsa. I ho acompanya de la foto d’un venedor ambulant feta anit on es veu un venedor amb la parada muntada al cap de Salou.

Segons el consistori, la feina coordinada de les forces policials ha evitat que passi el que està passant al cap de Sant Pere de Cambrils, on es concentren desenes d’immigrants africans venent els seus productes.

Molts d’aquests venedors procedeixen de Salou, i enguany les diferents policies ja hi han portat a terme algunes batudes.

Amb tot, el del top manta, no és un problema policial. Al contrari, és un assumpte complex que transcendeix la via repressiva. Més ben dit: culpar i perseguir els manters per la seva activitat és la pitjor resposta possible, atès que són la darrera baula de la cadena.

Els polítics haurien de saber resoldre aquesta qüestió regularitzant i integrant aquesta gent, donar-los una alternativa. La via policial, la més fàcil d’emprendre, és també la més ineficaç.

I tampoc no es tracta de proclamar que tu no pateixes el problema des de fa 40 anys, i que els altres (Cambrils) s’apanyin, sabent que els venedors són de casa teva.