diumenge, 28 de novembre del 2021

Klein qualifica els defensors de l’estació de sentimentalistes

 


L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils (NMC, PSC, Cs, PP i dos regidors no adscrits; cony, és més llarg escriure això que la notícia sencera) va rebutjar en el ple de divendres passat la moció presentada per JxC i ERC que demanava fer una consulta popular per decidir el futur de l’antiga estació ferroviària de Cambrils. 

La principal raó esgrimida, perquè han d’acontentar un privilegiat sector de la població que reclama obrir una avinguda del barri antic, la Pallissa i l’Eixample cap a l’Horta de Santa Maria i el port. I, en segon lloc, perquè no està per sentimentalismes, que és com va qualificar el moviment veïnal que demana la restauració i conservació de l’immoble que “és un dels testimonis ben conservats de l’arqueologia industrial ferroviària a Cambrils de finals del segle XIX, amb un passat i una història col·lectiva que no hem d’oblidar”, segons va objectar la portaveu d’ERC, Camí Mendoza, en defensa de la moció. 

L’exalcaldessa també va recordar que l’estació ha estat inclosa com a bé cultural d’interès local i s’ha afegit a l’inventari de patrimoni de cultura de la Generalitat. Però res, no hi ha marxa enrere i el POUM, que es revisa quan convé, ara tira endavant. (Font: Revista Cambrils).