dissabte, 27 de novembre del 2021

Afluixa la pressió de la covid a Vila-seca però es dispara a Salou

 


Després de vuit dies de creixement mantingut, a vegades amb pics de fins a 59 punts, Vila-seca comença a controlar la covid. Però puja de manera molt ràpida a Salou, que dijous passat va veure com el risc de rebrot s’enfilava 104 punts i ahir altres 66. 

Actualment és de 540 punts, el desè més alt de Catalunya. Molt lluny, això sí, de Mollerussa, que 1.322 punts encapçala la taula. Però molt pitjor que Vila-seca (279 punts) o Cambrils (171). 

Un altre dels indicadors epidemiològics de referència és la velocitat de propagació del virus. El més alt és el de Vila-seca (2,84 punts), davant de 2,48 de Salou i 0,86 de Cambrils (a partir d’1 el virus creix). 

En aquest apartat, Vila-seca cau de la segona a la quarta posició a la taula catalana, però Salou s’enlaira fins a la sisena posició. També hi ha hagut nous contagis. Sobretot a Cambrils: 18 les últimes 24 hores, davant dels tres de Vila-seca i dos de Salou. La mitjana a Catalunya és de 265 punts (risc de rebrot) i 1,35 (velocitat de contagi), segons el portal Dades Covid

Tant de bo que l’aglomeració d’ahir amb l’encesa dels llums de Nadal no acabi passant factura. Per variar, l’Ajuntament en cap moment va recomanar a la població no descuidar el protocol preventiu del Departament de Salut.