dimecres, 6 d’abril del 2022

La demolició de l’estació de Cambrils presenta dubtes legals

 


Els grups municipals d’ERC i Junts han registrat una petició a l’Ajuntament de Cambrils per tal de sol·licitar un informe jurídic sobre la viabilitat i legalitat de l’enderroc de l’edifici de l’antiga estació. 

Els dos grups tenen dubtes legals sobre el fet que el consistori assumeixi el cost de la demolició, uns treballs que hauria d’assumir Adif, propietària de l’immoble i de les vies. El pressupost municipal contempla una partida de 48.500 euros per a l’enderroc de l’edifici. 

ERC i Junts asseguren que el consistori no hi podrà construir res ni donar cap ús al solar un cop l’immoble sigui a terra, ja que Adif ha deixat clar que “en cap cas, l’autorització comporta la concessió de cap ús sobre els sòls propietats d’Adif, que s’hauran d’adquirir en tot cas pels mitjans legalment vigents”. 

Els dos partits reclamen al govern cambrilenc que aturi el procediment i que obri un procés participatiu perquè la ciutadania s’hi pugui pronunciar. 

ERC i Junts defensen el valor patrimonial de l’estació, que forma part de l’inventari del Patrimoni Cultural Català de la Generalitat. 

En els mateixos termes s’ha pronunciat la plataforma Conservem l’Estació de Cambrils, que en les incomprensibles preses de l’Ajuntament hi veu interessos especulatius.