dilluns, 18 de juliol del 2022

Cambrils, entre les destinacions millor situades de turisme LGTBI

 


El turisme LGTBI s’està revelant aquest any com un dels que té més capacitat per recuperar-se després de la irrupció de la pandèmia.

L’Organització Mundial del Turisme calcula que el 2030 s’assoliran els 180 milions de turistes LGTBI, i la consultora Nielsen parla que el col·lectiu pot representar el 18% del mercat turístic global.

La tendència a l’alça d’aquest sector comporta que les administracions l’incloguin com a part important dels seus plans turístics.

“El turisme LGTBI és rendible i sostenible, i és el que busquem al nostre pla estratègic 2021-2024”, apunta la directora de màrqueting de Turespaña, Blanca Pérez-Sauquillo.

S’estima que aquest segment de turisme gasta de mitjana 100 euros més que el turisme convencional, segons dades recollides per la consultora JN Global Project.

Ara hi ha un boom en què tothom vol convertir-se en Queer Destination”, afirma el director executiu de Queer Destination, Oriol Pàmies, i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme ha destinat dos milions d’euros dels fons europeus Next Generation a potenciar el turisme LGTBI. (Font: Efe).

Estic segur que Cambrils és un dels municipis més oberts a rebre aquest tipus de turisme. Cal no oblidar que el mes de juny passat va ser un dels que va sumar al Dia de l’Orgull, amb gran protagonisme dels responsables municipals.