dimarts, 12 de juliol del 2022

Dos morts per covid a Cambrils, mentre a Salou el virus es dispara

 


La covid s’ha cobrat dues noves víctimes mortals a Cambrils, que amb aquestes ja acumula 69 morts a causa de la pandèmia. La informació ha estat notificada avui pel Departament de Salut, però les dades fan referència a la setmana del 3 al 10 de juliol.

Amb tot, on més creix el virus és a Salou, que amb una velocitat de propagació (Rt) d’1,51 es col·loca com la tercera més alta de Catalunya, per darrere de Manlleu (1,68) i Canet de Mar (1,64). I no només això: Salou és la ciutat catalana amb la positivitat més alta: el 53,85 dels tests que es practiquen donen positiu, un percentatge altíssim (l’OMS recomana que per tenir la malaltia controlada estigui per sota del 3%).

Pel que fa al risc de rebrot, a Salou ha crescut fins als 541 punts (296 més que l’anterior registre), mentre que a Cambrils és de 408 (+76) i a Vila-seca, de 359 (-701). La Rt de Cambrils és d’1,14, i la de Vila-seca, de 0,57.

A Salou hi ha vuit malalts greus per covid ingressats a l’hospital, cinc a Vila-seca i quatre a Cambrils. S’han diagnosticat 67 nous positius en aquesta població, 49 a Salou i 41 a Vila-seca en la darrera setmana, segons el portal Dades Covid.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat que la mascareta torni a ser obligatòria en tots els interiors. Argimon considera que ja s’ha assolit el pic de la setena onada ha i assegurat que l’indicador clau per replantejar-se imposar noves restriccions seria superar els 150 pacients a les UCI per covid-19 (actualment n'hi ha uns 50). “La vida s'ha de normalitzar”, ha subratllat.