dimarts, 13 de setembre del 2022

Els veïns del barri de la Salut no es creuen Granados amb l’Eix Cívic

 


La comissió creada per l’Ajuntament de Salou per abordar amb els veïns afectats el projecte d’Eix Cívic cada cop s’assembla més a un tribunal de la Inquisició. 

Amb l’alcalde, Pere Granados, en el paper d’inquisidor general que actua com a jutge i part, i sense la presència dels partits de l’oposició (que havien demanat expressament poder assistir a la trobada) com a àrbitres de la contesa. 

Amb aquestes expectatives, res no feia presagiar que la trobada pogués ser plàcida. 

I així va ser. Per començar, Granados va retreure el president de l’associació de veïns i comerciants Barenys-Platja, Rafel Querol, que es mogués per interessos polítics i amb l’únic propòsit d’esvalotar el galliner. 

A la qual cosa Querol va replicar que, a diferència de l’alcalde, ell no té més pretensions que defensar els veïns que representa. 

Granados, fent gala dels seus habituals aires de superioritat i menyspreu envers els que no pensen com ell, també va rebutjar que l’associació presentés al·legacions al projecte “perquè el projecte no existeix”. 

Una afirmació que no comparteixen els veïns, ja que no tenen constància oficial que el projecte estigui aturat. “Ho he dit jo, que no creieu en la meva paraula?”, els va etzibar el líder suprem. 

A la qual cosa els veïns li van contestar que ell pot dir missa, però que exigeixen el seu compromís per escrit, un document que acrediti que l’especulativa obra s’ha de reformular per complet. 

Més quan l’avantprojecte compta amb informes desfavorables de l’interventor municipal, dels bombers, de l’Agència Catalana de l'Aigua i fins i tot de Protecció Civil. 

“Bé, aleshores què és el que voleu?”, els va preguntar un cabdill general ja sense arguments. Però deixant clar que els edificis s’han de construir perquè, segons ell, donen vida i permetran finançar l’aparcament. 

Afegint-hi a continuació: “Perquè si cal anar a protestar contra la Generalitat perquè financi l’obra vosaltres m’acompanyareu, no?”. 

Una patètica pregunta que reflecteix que el pelotazo de Granados, anunciat a so de bombo i platerets, penja d’un fil, fins al punt que ni tan sols ha tractat amb l’executiu català com tirar endavant el seu txupinazo. 

Al final, l’inquisidor general va acceptar fer-los una nova proposta que encara no té i ja els farà arribar. 

El comissari del Sant Ofici busca com sigui el plàcet dels veïns, per a després, quan el tingui, capgirar-lo segons li convingui. 

I si al final no hi ha vist i plau dels afectats, tampoc no passa res. Ell farà el que vulgui perquè per alguna cosa és l’inquisidor general.

Sort que ja li queden pocs dies.