diumenge, 25 de desembre del 2022

Granados protagonitza la felicitació més lúgubre que es recorda

 


Diumenge passat, l’alcalde, Pere Granados, va felicitar les festes de Nadal als veïns de Salou. Ho va fer en un acte que va tenir lloc a la Masia Catalana i que va comptar amb la presència de regidors de l’equip de govern i de l'oposició. Va ser el dia de l’avecrem, perquè ens entenguem.

Només cal veure la foto penjada al web municipal per comprovar que més que una felicitació de Nadal allò semblava un funeral. Amb posat greu, els retratats (menys el Mario, que encara somriu una mica) semblen presoners de guerra acabats d’arribar al camp de concentració. Allà els espera l’alcalde, Pere Granados, en el paper de general funerari de la caserna, escortat pel seu tètric lloctinent, Jesús Barragán, com a comandant del temible lloc. [Per cert, mil euros de premi a qui trobi una foto de Barragán somrient.]

La foto en qüestió, amb Granados al capdavant de la vetlla, transmet tristesa. Enfonsament. Evoca rendició, el calvari que patim els salouencs amb ell com a alcalde. La seva presència insufla desànim, la seva mirada torba espanta i et convida a fugir, a sortir corrent d’allà… sempre que a l’altra banda no et trobis Barragán, és clar.

Sort que ja li queda poc. Per això us encoratjo: “Ànim, gent! Perquè el proper Nadal, sense ell a la vista, serà infinitament millor”.

I ara una invitació comuna: tots a cagar a la via! Que l’any que ve ens la treuen!