dissabte, 21 de gener del 2023

Estela Baeza es perfila com la número dos de Convergents

 


És una sorpresa relativa. Desterrada pel seu partit, la regidora Estela Baeza deixarà el PSC i serà la número dos de Convergents en les pròximes municipals, per darrere de l’alcaldable Álvaro Ferré.

Estela Baeza és responsable de Benestar, Serveis Socials i Igualtat i de Medi Ambient. També és sisena tinent d’alcalde. Va ser l’única regidora de l’equip de govern que es va oposar al Casal de la Dona ideat per l’alcalde, Pere Granados, en considerar que naixia sota criteris masclistes (una de les finalitats del nou centre és impartir cursos de cuina a les dones, com si aquesta fos una funció específica femenina).

Des de llavors, ha estat marginada pel seu partit, fins al punt que els seus companys regidors i la nova executiva local l’han deixat de costat. Una discriminació que li van provocar problemes psicològics i que ella els denunciés per assetjament davant la Comissió de Garanties del PSC que molt probablement quedarà en no res, ja que aquests casos acostumen a tapar-se.

Tot plegat ha comportat que altres formacions hagin trucat a la seva porta. És el cas de Convergents, fundat el novembre de 2017 per Germà Gordó i Teresa Maria Pitarch, i que aspira a tenir representació al consistori salouenc.

Al PSC, sense Estela Baeza, respiren més tranquils. Però també perdran vots. I això ho notarà el d’Albox, l’alcaldable de Sumem-PSC, una coalició electoral que liderarà un Pere Granados cada cop més acabat i que cada cop ho té més difícil per repetir al càrrec, malgrat tenir l’oposició d’ERC, Cs i PP completament desactivada.