dimarts, 6 de juny del 2023

ARONS avala l’entrada de Montagut al govern de Granados

 


L’Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou (ARONS) ha acordat aquesta matinada, que és quan sol reunir-se aquesta gent, donar suport incondicional al nou govern de Pere Granados, guanyador de les eleccions municipals.

La llista de Granados, Sumem per Salou-PSC, va ser la més votada el 28-M, però governarà en minoria atès que amb els seus vuit regidors electes s’ha quedat lluny del suport popular que esperava.

ARONS concorria als comicis sota la llista de Sempre Salou-Ara Pacte Local, que va obtenir dos representants: Marc Montagut i Alejandro Abenójar, aquest darrer president d’ARONS.

La decisió d’entrar al govern de Granados s’ha pres després de conèixer-se que el Tribunal Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha desestimat la petició d’una indemnització per part de l’empresa propietària del xalet Villa Enriqueta, Turispatrimonial, contra l’Ajuntament de Salou.

Turispatrimonial reclamava 4,2 milions d’euros en concepte de danys i perjudicis pel tancament del restaurant Vil·la Alexander ordenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a causa d’unes irregularitats urbanístiques atribuïbles a l’Ajuntament amb la concessió de la llicència obres i altres permisos.

Granados ha aprofitat la sentència del jutjat de Tarragona per carregar contra Turispatrimonial: “Finalment, s’atribueixen els danys reclamats a una acció irresponsable per part de la mateixa part promotora i executora del projecte d’obres, no respectant la normativa urbanística vigent pel que fa a la protecció del patrimoni”. (Font: Ajuntament de Salou).

Una interpretació que xoca amb el que va dictar al seu dia el TSJC, que en responsabilitzava l’Ajuntament i que serà impugnada per l’empresa.

En vista de l’actitud de Granados, que també exigeix a Turispatrimonial que pagui les obres de restitució urbanística dictades pel TSJC (567.000 euros), un dels artífexs d’ARONS, Hilario Benítez (que també és apoderat de Turispatrimonial), ha deixat ben clar que sí, que Granados ja pot anar esperant el suport absolut de Montagut i d’Abenójar. I que el d’Albox passi també per Villa Enriqueta, que el convidaran a un xarrup.