divendres, 28 de juliol del 2023

Esquerra també tindrà els seus càrrecs de confiança

 


L’entrada d’ERC al govern de Pere Granados (Sumem per Salou-PSC) ha obligat a reestructurar el cartipàs municipal i a repartir un altre cop les regidories. Si més no les petites, que són les que es queden els republicans.

Aquest reajustament va acompanyat de l’entrada de nous càrrecs de confiança, que passen de cinc a set. Amb la qual cosa cal deduir que Esquerra col·locarà dos dels seus afins a dit.

La novetat ara és que per adjudicar aquests llocs de treball ja no es demana titulació. Al contrari, “es minimitzen els requisits per endollar qui es vulgui, malgrat que hi ha funcionaris més preparats per exercir aquesta tasca”, segons va denunciar el portaveu del PP al ple de dimecres passat, Mario García.

Tot això acompanyat d’un increment de la despesa en nòmines, que es dispara dels 234.000 euros als 309.600 euros anuals. Si a això hi afegim les bases de cotització, va recordar Mario, l’import total supera els 400.000 euros.

Per justificar els nous llocs de treball l’equip de govern puntualitza que contracta assessors. Assessors sense titulació mínima, caldria afegir-hi. Amb això s’obre la porta a l’amiguisme, deixant en un segon terme la capacitació professional.

ERC sempre havia criticat aquesta pràctica, que ara avala “per coherència” amb el pacte amb Granados, segons els va retreure el popular.

El PP no va estar sol en aquestes crítiques. La portaveu de Vox, Ana Belén Rodríguez, va apuntar en el mateix sentit que el Mario. I va rematar la seva intervenció dient que a Salou hi ha altres necessitats més urgents que col·locar la gent del teu partit.