dissabte, 30 de desembre del 2023

L’alcalde de Salou tot ho arregla amb la solidaritat

 


L’Ajuntament de Salou ha informat que l’alcalde, Pere Granados, ha subscrit un conveni amb Agbar i la Creu Roja per tal de donar suport a les famílies necessitades dins del conveni Activa’t. “Es tracta d’una iniciativa d’acció social destinada a oferir un suport integral a les persones en situació de vulnerabilitat del municipi”, explica el consistori salouenc. (Font: Ajuntament de Salou).

A Salou tot el que es fa és solidari: les obres de teatre són solidàries, les felicitacions de Nadal són solidàries, les ballades de sardanes són solidàries, les zambombes flamenques són solidàries, el turisme és solidari; a Salou tot és solidari. Fas un pet, i també és solidari, perquè comparteixes la flaire amb els altres.

 Salou, totes aquestes iniciatives només tenen una finalitat: que Granados (el solidari) surti a la foto. El problema de Salou és que un 24,5% de les llars no poden cobrir les necessitats bàsiques, com l’alimentació, l’habitatge, la salut o l’educació, segons dades de l’Agència Tributària.

El problema és que a Salou hi ha més pobresa que en molts altres municipis de Catalunya. I que el turisme, que és la principal activitat econòmica de la ciutat, genera moltes feines que són precàries i amb sous baixos. Això fa que moltes persones que treballen al sector turístic tinguin dificultats per arribar a final de mes.

Salou s’ha abonat al monocultiu del turisme. Això vol dir que si falla el turisme es passa gana. I que amb turisme vas fent. No n’hi ha prou amb signar convenis de solidaritat; l’alcalde hauria de revertir un model que ell mateix ha creat i que, malauradament, segueix defensant: el turisme de masses d’abans. Però el descamisat Granados s’estima més signar convenis solidaris i rentar-se les mans.