divendres, 12 de juliol del 2024

Amb la demolició de l’estació, Granados renega també del seu passat

 


Avui, la ciutat de Salou ha estat testimoni de la demolició de la seva històrica estació de tren, construïda el 1865. Una destrucció perpetrada en contra de l’opinió de veïns, entitats i partits polítics que marca el final d’una era i, amb això, el tancament també d’un capítol personal de la vida de l’alcalde Pere Granados, artífex de l’enderrocament, ja que molt probablement aquest va emigrar fa dècades en tren del seu Albox (Almeria) natal cercant a Salou més oportunitats i el començament d’una vida millor.

Es posa fi així a un segle i mig d’història de Salou, molt estretament vinculada al ferrocarril. Veïns i comerciants han expressat el seu desacord amb la mesura perquè suposa la pèrdua del poc patrimoni històric existent, i és també un cop pel valor sentimental de l’edifici, que podia haver estat condicionat per a un ús ciutadà, tal com es reclamava i per exemple s’ha fet a Sant Andreu Comtal.

L’estació, a hores d’ara, ja és runa. Això d’avui només passa quan s’han perdut les arrels, ignores d’on ets, on vius i tampoc saps cap a on vas.