divendres, 12 de juliol del 2024

Vila-seca és la vergonya de Junts

 


La febre per la roja ha arribat també als despatxos d'alcaldia de molts municipis catalans. Després que dimarts es classifiqués la selecció espanyola per a la final de l'Eurocopa que es disputarà aquest diumenge, nou de les deu ciutats més poblades de Catalunya han anunciat que instal·laran pantalles gegants per poder seguir el partit. Totes són ciutats que tenen alcaldes del PSC, a excepció de Badalona (PP) i Terrassa (Tot per Terrassa).

No habilitar espais per veure la selecció és la tònica general als municipis governats per forces independentistes. Cap municipi de més de 20.000 habitants i que estigui governat per Junts, ERC o la CUP ha anunciat que posaria pantalles gegants per seguir la roja, a excepció d’un.

Es tracta de Vila-seca, que sí que ho farà, amb una diferència substancial als grans municipis que també n’instal·laran: és un municipi governat –amb majoria absoluta de 13 regidors de 21– per Junts. Ho va anunciar el consistori tarragoní a les xarxes socials minuts després de la victòria de la selecció espanyola davant França.

L’alcalde és Pere Segura, que encapçala la candidatura Vila-seca Segura-Compromís Municipal, la marca blanca amb què Junts agrupa les candidatures que es presenten sota el seu paraigua.

El cognom Compromís Municipal també l’utilitza el partit en municipis com Lleida, Girona, Solsona, Terrassa o Sant Cugat del Vallès. Això permet sumar els vots de les candidatures als consells comarcals i les diputacions.

De fet, Segura és el president del grup de Junts a la Diputació de Tarragona, va ser el número sis de la candidatura que va encapçalar Carles Puigdemont a les eleccions del 12-M, com a independent, i va quedar-se a les portes d’aconseguir l’escó de diputat. (Font: Ara).

A Salou, l’alcalde, Pere Granados (PSC), va acceptar posar la pantalla gegant per als seguidors de la selecció espanyola després que li ho demanés Vox.