dimarts, 16 de juliol del 2024

Granados, “desolat” per l’enderroc de l’estació de tren

 


Un sentiment de desolació envaeix l’alcalde de Salou, Don Pedro Viva España, després de l’enderrocament de la històrica estació de tren del municipi, que datava del 1865. Aquest emblemàtic edifici no només representava una connexió essencial amb el passat ferroviari de la ciutat, sinó també un patrimoni cultural valuós que ara s’ha perdut per sempre.

“Estic destrossat”, ha confessat l’alcalde amb una evident barreja de tristesa i indignació. “L’estació de tren no era només una estructura; era un símbol de la nostra història i de com Salou es va desenvolupar al llarg dels anys. Podíem haver rehabilitat l’edifici per convertir-lo en un museu o donar-li un ús ciutadà, preservant així una part fonamental de la nostra identitat”.

La demolició de l’estació ha estat un cop dur per a la comunitat local. Molts residents consideren que s’ha perdut una oportunitat per conservar un tros significatiu de la història de Salou. “L’estació de tren, amb la seva arquitectura del segle XIX, era un testimoni del creixement i l’evolució de la ciutat al llarg de més d’un segle i mig”, afegeix Don Pedro.

“Amb la desaparició de l’estació, el patrimoni cultural de Salou queda molt tocat, atès que és pràcticament inexistent”, va lamentar l’alcalde. “Estem perdent la nostra memòria històrica i això és quelcom que no es pot reemplaçar”.

L’alcalde ha promès que cercarà alternatives per revitalitzar l’indret i ha instat la comunitat a unir-se en aquest esforç. “No podem canviar el que ha passat, però podem treballar plegats per assegurar-nos que la història de Salou no sigui oblidada. Necessitem trobar noves maneres d’honorar el nostre passat i construir un futur que respecti la nostra herència. Sort de l’Eix Cívic que preparo i amb el qual més d’un es forrarà”, va avançar.

A dalt, l’alcalde, visiblement consternat pels fets. (Font: Tururut Viola News).