dimarts, 16 de juliol del 2024

Salou omple els carrers de catifes florals i trasllada el Corpus al juliol

 


Aquest any, la tradicional festa del Corpus a Salou ha canviat de data. En lloc de celebrar-se al juny, s’ha traslladat al juliol. Els treballs de decoració floral ja han començat i tenen l’avantatge que serveixen per amagar les escombraries que, malgrat la multimilionària contracta del servei de la brossa, inunda els carrers.

“És increïble! Les flors són precioses i fan una olor meravellosa. A més, amaguen les bosses d’escombraries que ningú no vol veure”, ha comentat el regidor Sabes Cochambre. “Perquè després diguin que no es nota la mà d’ERC al govern. Ara sí que és agradable passejar per la capital de la Costa Daurada!”, ha afegit.

L’Ajuntament ha aprofitat aquesta oportunitat per transformar un problema en una solució creativa. “Vam decidir moure la celebració del Corpus al juliol per donar-li un toc estiuenc i, de passada, fer servir les flors per cobrir algunes deixalles que no havíem pogut recollir a temps”, ha explicat l’alcalde, Don Pedro Viva España.

Els turistes asseguren sentir-se encantats amb el canvi. “Vaig pensar que els tapissos florals eren cosa del passat, que això ja no es feia, però Salou sap com mantenir les seves tradicions i el seu patrimoni històric, com ara l’estació de tren, tota plena de runa”, ha confessat un visitant britànic. “Em sembla una idea fantàstica perquè ara les escombraries han desaparegut”, diu una francesa.

L’Ajuntament està encantat amb el trasllat de la festa: “Residents i turistes poden gaudir d’un Salou més colorit i aromàtic. I veuràs tu com es posen de contents quan sàpiguen que també tenim un perfum de Salou que es ven només als puticlubs!”. (Font: Tururut Viola News; foto: Michel).