divendres, 7 de desembre del 2012

Granados es carrega el Club de Lectura



Una vintena de veïns, tots ells amants dels llibres, han sol·licitat a la regidora de Cultura (millor dit: d’Incultura), María José Rodríguez, i a l’alcalde de Salou, Pere Granados, la continuïtat del Club de Lectura de la nostra localitat, que no funciona des de fa més de un any. A la petició també s’hi ha sumat l’escriptora reusenca Isabel Olesti. Ni la regidora ni l’alcalde (qui curiosament va inaugurar el Club de Lectura el 14 febrer 2007 sent regidor de Cultura, és a dir, quan anava de la maneta d’Esteve Ferran) han respost a la carta. Des que va néixer, el Club de Lectura de Salou va desenvolupar la seva activitat amb normalitat fins que amb les retallades es va eliminar personal de la biblioteca, que era on shi feien les trobades, i es va interrompre el servei. Els motius pels quals els signants de la carta reivindiquen el manteniment del club són diversos (i tots ells carregats de raó), com podeu llegir tot seguit:

—Ser trobada de lectors per tal de comentar una obra literària i poder compartir amb la resta de participants les diverses opinions que ha generat el llibre. És una oportunitat d’aprofundir en l’obra i conèixer una mica més l’autor. A cada sessió el grup és acompanyat d'un conductor que ajuda a reflexionar i a descobrir nous detalls. La lectura ha de ser un plaer. 
—A més a més, ha estat punt de cohesió social pels salouencs. 
—Ha permès als salouencs gaudir de la presència d’autors tan importants com: Màrius Serra el 21-11-2007, Carme Riera el 16-4-2008, Assumpció Cantalozella el 27-10-2010, Afred Bosch el 18-5-2011, Coia Valls Lorcas, el 26-10-11 i l’Isabel Olesti, el 29-10-12. 
—S’han organitzat viatges a Barcelona amb motiu de l’any de la Mercè Rodoreda al Teatre Nacional de Catalunya, a la Pedrera de Barcelona, al Museu de les Draçanes de Barcelona, al Centre de Lectura de Reus, a la Tarragona romana... 
—Creiem que un municipi com Salou ha de potenciar i estar orgullós de les seves activitats culturals que donen un plus de qualitat. 
—Cada llibre ha anat acompanyat del seu corresponent punt de llibre (ja en portem uns quaranta) i ens hem fet una bona col·lecció que ha queda truncada... 
—Hem llegit llibres de premis Nobel i de diferents estils que ens han fet crèixer com a persones. 
—Com deien tots els punts La lectura és un plaer i et convidem a gaudir-ne llegint d’una altra manera: ara quedem mancats d’aquest servei. 
—La majoria de les poblacions tenen en funcionament el seu club de lectura. 
—Com es pot suprimir un servei educatiu, cohesionador i integrador, ja que sempre ha estat obert a la incorporació de nous membres i que posiciona a Salou com a element cultural i de qualitat, que ha complert amb escreix els seus objectius? 
—Retallar en cultura a la llarga surt molt car.
La qüestió és: la Mariajo i el Pere, ho entendran?