dilluns, 11 de maig del 2015

Granados acapara els fanals (II)



El cap de llista del PSC a Salou, Antoni Brull, presentarà avui una queixa formal davant del secretari de l’ajuntament -delegat de la junta electoral de zona- perquè la candidatura de CiU hauria penjat més cartells electorals dels que s’havien pactat en alguns carrers del municipi. Per la seva banda, el candidat dels populars, Mario García, ja ha posat el cas en coneixement dels seus representants a la junta electoral per tal que «facin el que correspongui». 
Segons Antoni Brull, «a dos quarts d’onze del passat dijous -nit en què arrencava la campanya- ja hi havia gent ocupant fanals o arribaven en cotxe i deixaven els cartells de la candidatura de CiU a la base». «Al carrer Tarragona, per exemple, només vam poder penjar 405 cartells, menys dels que ens corresponia. No accepto que no es respecti el que havíem acordat», afegeix. Segons la distribució pactada dels espais públics per penjar cartells electorals a Salou, el 50% d’aquests a les grans avingudes es repartirien entre totes les candidatures i l’altre 50% entre els partits que van obtenir representació en els darrers comicis municipals. 
«S’ha de ser respectuós amb les normes. Nosaltres sabíem que això passaria i, precisament per això, el grup municipal del PP va presentar una moció per regular i limitar la propaganda, però CiU hi va votar en contra. S’han col·locat cartells a senyals de trànsit, no s’ha respectat l’alçada mínima de dos metres i, el més preocupant, la nit d’inici de campanya es van ocupar fanals molt abans de les 12 de la nit», afirma Mario García. 
Els populars recorden la reunió prèvia que es va celebrar per tal de fer una reserva mínima d’espais als carrers principals. «Per exemple, a la via Roma el PP tenia quatre fanals i, quan hi vam anar a posar els cartells, ja estaven tots ocupats», diu García. 
Per la seva banda, fonts de la candidatura de CiU, encapçalada per Pere Granados, afirmen que «tot és mentida, es va complir escrupolosament amb la norma». Conviden, d’altra banda, a la resta de partits que s’han queixat de la sobreocupació d’espais públics a aportar proves a la junta electoral de zona. També, des de CiU, s’assegura que el partit Moviment d’Esquerres, liderat per Zacarías Henar, va disposar els seus cartells en la base dels fanals de cara enfora molt abans de la mitjanit, quelcom que no està permès. 
«Em vaig assabentar que a les onze de la nit ja estaven ubicant cartells, ocupant espais. La cosa es complica més encara, perquè tampoc no s’han respectat les alçades», afirma Henar. Per la seva banda, el candidat de Moviment d’Esquerres assegura que també presentarà queixa davant del secretari però, en el seu cas, pel fet que alguns partits estan realitzant actes electorals en espais públics on la junta no els ha autoritzat. «Vam rebre el comunicat de la junta amb els espais que l’ajuntament havia posat a disposició de la campanya i els partits que ho havien sol·licitat. Dissabte alguns partits van fer activitats de campanya a la plaça del Mercat tot i que no tenien l’autorització», diu. «Alguns partits han muntat paradetes sense l’autorització de la junta electoral», afegeix García. 
Informació de Sílvia Jiménez publicada avui al Diari Més.