dimarts, 7 de març del 2023

Curto reconeix que l’oposició ha estat tova amb Granados

 


L’actual portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Salou ha estat entrevistat pel diari El Punt Avui. Curto fa 20 anys que és regidor d’ERC a Salou (déu-n’hi-do!). En les pròximes eleccions no serà el número u de la llista. Admet que la Covid-19 ha fet mal a l’economia de Salou, centrada en el turisme (tots els ous al mateix cistell), i alhora reclama que el municipi fugi del reclam exclusiu del sol i la platja. Crític amb l’alcalde Granados, Curto també reconeix que l’oposició a Salou ha estat gairebé inexistent, però perquè, segons diu, “ha allargat la mà a l’alcalde en benefici de la població”.

—A l’oposició se l’ha qualificat de tova.

—Sí, és veritat. No hem estat una oposició de posar bastons a les rodes. Volem que la ciutat avanci, malgrat Granados. Aquesta ciutat fa tres anys i mig que està sense l’alcalde. Aquest Ajuntament tira endavant gràcies als seus treballadors, no al seu alcalde. Granados es va designar a ell mateix regidor de Turisme i, fent això, viatja tant, que no és mai a Salou.

—Creu que Granados viatja massa?

—Crec que Granados no s’ocupa de Salou. A banda de viatjar, també cobra de la Diputació. L’alcalde és més temps fora de Salou que al seu despatx. No està pendent dels interessos de la gent de Salou.

—Vostè ha dit que Salou no hauria de formar part de l’Associació de Municipis Turístics.

—No n’hauria d’haver format part mai. Aquesta associació és només sol i platja. Nosaltres fa molts anys que vam dir, molt abans que hi hagués Pere Granados, que Salou no havia d’aspirar només a sol i platja. Volem que el turisme es bellugui, que no es quedi només a Salou, que no vagi només a la platja. Unes platges, per cert, que em recorden molt les dels anys vuitanta.

—Per què?

—Tenim unes platges plenes de patins, motos d’aigua, vaixells a prop de la costa, gent tirant-se en paracaigudes… I tot això, amb els banyistes per allà al mig. No són platges del segle XXI. En aquestes platges no es pot descansar. Estar en una platja de Salou tranquil durant els mesos de juliol i agost és impossible. Hem de reorganitzar el Blue Space, perquè el tenim totalment abandonat.

—La pandèmia ha demostrat que tenir tots els ous al mateix cistell és arriscat. Salou hauria de diversificar la seva font d’ingressos més enllà del turisme?

—Estem tan immersos dins del món turístic que costarà convèncer inversors i empresaris perquè apostin per una altra mena de negocis a banda de discoteques, hotels i apartaments turístics.

—Això seria conseqüència d’una mala planificació econòmica?

Sí, és un greu problema de planificació municipal. Tothom que s’apropa a Salou per invertir-hi, és per fer-ho en la indústria turística. No s’han fomentat una altra mena d’inversions.

—És un risc dependre només del turisme?

—Sí, és un gran risc.

Podeu llegir tota l’entrevista en aquest enllaç. Només un apunt final. Quan Curto reconeix que l’oposició ha estat tova amb Granados perquè li han volgut allargar la mà amb la covid, això no és cert: l’oposició de Salou (ERC, Cs i PP) ha estat inexistent en aquests darrers quatre anys. Amb covid i sense covid. Han desaparegut de l’escena política i s’han adormit, deixant, en una actitud vergonyosa, tot el protagonisme al d’Albox. 

I ara que s’acosten les municipals tornen a treure el cap.