dilluns, 6 de març del 2023

La marxa de Daza deixa el govern de Klein en minoria

 


El pas del regidor Enric Daza, exmà dreta de l’alcalde de Cambrils, al grup de no adscrits després d’abandonar Nou Moviment Ciutadà (NMC), el partit fundat per Klein, deixa el govern de la ciutat (NMC, PSC, Cs i PP) en minoria, ja que passa d’11 a 10 membres, davant del total de 21 que configuren la corporació municipal. 

Tot i això, el govern de Klein no perilla, perquè compta amb el suport explícit dels altres dos regidors no adscrits (Joan Artigau, ex de Junts, i Patricia de Miguel, ex de Cs) que van secundar sense condicions la moció de censura de setembre del 2021. 

I dic sense condicions perquè encara que al principi els van prometre dues regidories (Cultura i Festes i Seguretat Ciutadana, respectivament) que no van arribar, l’alcalde encara té corda per tirar amb ells fins a les municipals.

La marxa de Daza d’NMC se suma a la que ja van fer el mandat anterior els regidors Cinta Ballesté (ara és d’ERC) i Santiago Gámez (Cs). També va plegar d’NMC Inma Sierra per anar amb el PP, però el 1029 no va entrar al consistori.

Aquesta fugida generalitzada de militants d’NMC (no només se n’han anat regidors) esdevé un “el fracàs del projecte del senyor Klein, totalment personalista i mancat de lideratge”, ha assenyalat ERC.

ERC sosté que el govern de Cambrils “és feble i poc cohesionat”. “El Sr. Klein i el govern de coalició han centrat la seva acció en l’execució d’unes obres que ja estaven projectades, licitades i dotades econòmicament pel govern d’ERC”, afegeixen els republicans, que posen d’exemple de mala praxi la remodelació de la rambla de Jaume I, que un any després que comencessin les obres encara no se sap quan s’acabaran.